top of page
Zoeken
  • martijn356

Cybersecurity Woordenboek

Het Cybersecurity Woordenboek-project zet cybersecuritytermen op papier. Hierdoor wordt de terminologie rondom cybersecurity voor iedereen in Nederland helder en transparant. Vakjargon binnen de cybersecuritysector zorgt voor onvoldoende zicht bij organisaties op wat ze nodig hebben van de cybersecuritysector. Het op papier zetten van cybersecuritytermen in een woordenboek vergroot dit inzicht.


De derde druk van het Cybersecurity Woordenboek is door Liesbeth Holterman van Cyberveilig Nederland overhandigd aan Daniel Palomo van Es, Hoofd Nederland Digitaal Veilig & Cybersecurity bij het NCTV. “Het woordenboek maakt lastige terminologie begrijpelijk en slaat een brug tussen termen die voor vakspecialisten gesneden koek zijn, maar voor afnemers van cybersecuritydiensten vaak onbekend. Cybersecurityontwikkelingen gaan razendsnel, nieuwe dreigingen zijn aan de orde van de dag en dat heeft ook zijn weerslag op de terminologie”, aldus Liesbeth Holterman.


Over Cybersecurity Alliantie

Het woordenboek is opgesteld door de stichting Cyberveilig Nederland met hulp van de Cybersecurity Alliantie. Het is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking binnen het cyberdomein. De Cybersecurity Alliantie is het platform van de publiek-private samenwerking voor een digitaal weerbaar Nederland. De partijen die actief betrokken zijn bij de CS Alliantie voeren concrete, kortlopende projecten uit die bijdragen aan het streven naar een digitaal weerbaar Nederland.

Bekijk hier het Cybersecurity woordenboek in PDF op de website van NCSN

Cybersecurity-Woordenboek-2021_ZonderSpreads
.pdf
Download PDF • 924KB

3 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page